Ahad, 13 Disember 2020

Tak habis-habis Presiden Umno difitnah, apa salah Zahid Hamidi?

 Apa salah Zahid Hamidi kepada Zaini Hassan sehingga dia sanggup mengfitnah Zahid?

Oleh: Abu Seman Ismail

Berita palsu ditulis oleh Zaini di dalam episod bertajuk  'Talam Pelbagai Muka: Zahid khianat UMNO demi Anwar? Link https://bebasnews.my/?p=49481 tidak memeranjatkan sehingga memaksa

Fahmi, orang kuat PKR  declared bahawa "Astro's write up is fake and it is a very unbecoming for Zaini Hasan as well known journalist to sensaonalise the issue as if it is a real story.

Apa yang saya tahu catatan Zaini itu adalah konsprirasi oleh Mahathir untuk melaga-lagakan Najib, Zahid dan Muhyidin Yasin kerana mereka bercita-cita untuk mengembang kan Parti Warisan pimpinan Shafie Afdal di Semenanjong.Baru-baru ini Mahathir telah berjaya mengunakan Ketua Pemuda DAP untuk meminta Anwar Ibrahim ditukar sebagai Ketua Pimpinan PH apabila Anwar menyokong Bil Belanjawan 2021 di peringkat Dasar  dan bagitu juga Mahathir ba/egitu memuji DAP dari beberapa kenyataan dia dan kita semua sebab utama dia meletakkan jawatan ialah sebab DAP dan dia tidak mahu Anwar jadi PM.

Pada pandangan saya cukup cukuplah Dr Mahathir nak memporak-porandakan Kestabilan Politik Negara ini sebab Rakyat sudah tahu siapa kamu yang sebenarnya? 

Jika Syed Saddiq dan bekas Menteri Pendidikan pun dah tak ikut kamu, seelok-eloknya fahamlah sendiri maksud mereka meninggalkan kamu itu?

Bagi Zaini, saya nasihatkan eloklah janganlah sampai hati hentam kawan lama kamu seperti Zahid. Lagi pun apa dosa dia kepada kamu? 

Eloklah bermuhasabah diri dan janganlah menjaja cerita palsu (fake news) sebagai modal untuk Cari makan seperti mana yang disahkan  oleh Fathmi, Ahli Parlimen Lembah Pantai itu.

Semoga Allah SWT menyelamatkan Negara dari ancaman Pendemik Covid 19 dan dari penulis penulis upahan yang dihinggapi Sindrom Berita Palsu. Aameen ya rabb. - NBI

Tiada ulasan:

Catat Komen

Pelik! Muhyiddin kata kerajaan sudah dah tak banyak duit, tetapi timbalan menteri pelancongan baru tetap akan dilantik hari ini

 Setiausaha Agung Parti Solidariti Tanah Airku (Star) Dee Koh Hoi dilapor akan mengangkat sumpah sebagai timbalan menteri pelancongan, ke...