Rabu, 8 April 2020

[Hebat] PH dengan tiba-tiba jadi pejuang penjawat awam?

 KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan (PH) tidak perlu berlakon untuk menunjuk kononnya bersimpati atau mengambil berat soal kebajikan penjawat awam.


Ini kerana, sepanjang parti itu memerintah kerajaan Persekutuan dari 10 Mei 2018 sehingga 23 Februari lalu, pemimpinnya terutama dari DAP antara paling lantang mengkritik dan anti kepada penjawat awam.
Menurut penganalisis politik, Dr. Kamarul Zaman Yusof, apa yang ditunjukkan PH ketika ini bagaikan “cakap tidak serupa bikin”, iaitu selepas bergelar pembangkang, baharu hendak cakna pada segala-galanya.

“Tiba-tiba saja Majlis Setiausaha PH (MSPH) buat kenyataan desak kerajaan Perikatan Nasional (PN) supaya memperkasakan perkhidmatan awam dengan memberi penghormatan sewajarnya kepada golongan itu.

“Selama ini merekalah yang lantang mengkritik dan menunjukkan sikap anti terhadap penjawat awam.

“Tahniahlah PH atas lakonan yang paling melucukan ini,” katanya dalam kenyataan kepada media, hari ini.


Dalam kenyataan media bertarikh 7 April semalam, MSPH melahirkan rasa kesal terhadap perkembangan mutakhir ini berkaitan pemecatan beberapa jawatan dalam agensi dan Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC).

Tindakan Kerajaan PN memecat jawatan-jawatan lantikan kerajaan sebelum ini daripada golongan profesional pada masa ini adalah tidak wajar dan bukan keutamaan.

Baca selanjutnya https://malaysiagazette.com/2020/04/08/tiba-tiba-ph-jadi-pejuang-penjawat-awam/

Malu! Sekali video Timbalan Menteri tertidur masuk berita Turki tu...

 Rakaman video yang menunjukkan Timbalan Menteri Kerja Raya, Datuk Eddin Syazlee Shith tertidur ketika di satu majlis konvokesyen baru-ba...