Jumaat, 9 Oktober 2020

[Episod tukar kerajaan] Ramai perlekeh Anwar, sekali betul dia memang ada nombor

Melihat keadaan dan situasi yang panas berkenaan Anwar dan nombor, ramai dikalangan rakan dan musuh ibarat memperlekehkannya, ada yang ketawa kerana mustahil Anwar ada nombor, ini kerana mustahil parti Pejuang dan Warisan ingin bersama Anwar.

Apatah lagi sekiranya gabungan yang Anwar sebutkan itu, terdapat MP Umno, adakah D4P setuju? Desas desus mengatakan D4P tidak mahu terlibat dalam gabungan baharu Anwar ini.

Boleh percaya ke?


Jangan kejam sangat dengan Anwar, dia ada nombor

RAMAI seolah-olah tidak percaya Datuk Seri Anwar Ibrahim mempunyai nombor ahli parlimen yang cukup untuk membentuk kerajaan baharu.

Tentera siber kini menjalankan kerja mereka memalukan dan memburuk Anwar. Jika kerja itu pada zaman dahulu dimainkan oleh media arus perdana dikawal oleh kerajaan, tetapi kini jembalang siber yang melaksanakan kerja jahat itu.

Sedangkan tuan kepada saka siber ini sebenarnya lebih jahat dan buruk kelakuannya daripada Anwar sendiri.

Anwar telah didapati bersalah tuduhan salah guna kuasa dan berhubungan badan secara songsang serta telah menjalani hukumannya di penjara. Bahkan beliau telah diberi pengampunan oleh Yang di-Pertuan Agong.

Anwar sepanjang menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan tidak pernah dituduh kes korupsi dan sebagainya, berbanding pemimpin yang ada pada hari ini terkenal dengan amalan kronisme dan mengenyangkan tembolok sendiri.

Bagi ahli politik veteran Datuk Ibrahim Ali walaupun beliau tidak menyokong Anwar, tetapi dia bersimpati dengan apa yang dihadapi oleh pemimpin pembangkang itu kerana telah ditelanjangkan dan dimalukan di khalayak ramai.

Beliau yakin selepas apa yang dilalui oleh Anwar, kini sudah tiba masanya beliau untuk memimpin negara ini keluar dari kemelut yang tidak berkesudahan dan menuju ke arah lebih cemerlang.

Satu sahaja yang gagal dilakukan oleh musuh Anwar ialah mencipta cerita Anwar seorang yang korup dan kaki songlap.

Dalam situasi ini ketika negara sukar memilih pemimpin yang bersih, Ahli Parlimen Port Dickson itu adalah calon yang terbaik kerana telah disiasat dan dituduh di mahkamah dan telah menjalani hukuman yang setimpal dan kini beliau harus diberi peluang untuk memimpin negara.

Bagaimanapun terpulang kepada Yang di-Pertuan Agong membuat keputusan pada pertemuan Selasa ini.

https://suaramerdeka.com.my/jangan-kejam-sangat-dengan-anwar-dia-ada-nombor/

Keyakinan Mujahid yang misi Anwar untuk membentuk kerajaan baharu dan kembalikan mandat rakyat

Pada Selasa minggu hadapan akan tercatit lagi sejarah yang sistem Demokrasi di negara kita sentiasa subur dengan jayanya.

Adakah benar Anwar Ibrahim memang mempunyai nombor Ahli Parlimen yang menyokongnya, atau Anwar sendiri telah dipermainkan dalam diam, atau memang nyata dan sahih pertukaran kerajaan tidak dapat dielakkan.

Semuanya tertumpu pada Selasa minggu hadapan. Moga politik negara kita tidak lagi terkesan dengan golongan gila kuasa dan pembubaran Parlimen pun terpaksa diadakan?

Sukar untuk diperjelaskan, namun melihat tutur kata Mujahid yang pernah menjadi Menteri Agama ketika zaman Pakatan Harapan, dapat memperlihatkan realiti kebenaran yang Anwar sudah mempunyai nombor.

Kita tunggu..

Foto - The Star

Misi Anwar 13 Okt ini kembalikan semula mandat rakyat – Dr. Mujahid

KUALA LUMPUR – Naib Presiden Parti Amanah Negara (Amanah), Datuk Seri Dr. Mujahid Yusof Rawa mengajak rakyat mendoakan agar langkah Datuk Seri Anwar Ibrahim akan sampai di balai mengadap istana pada 13 Oktober ini.

Dengan yakin, beliau mengingatkan semua pihak, termasuk parti gabungan Pakatan Harapan (PH), jika sampai masanya nanti Anwar berjaya membentuk kerajaan baharu, usah berseronok dan bersorak.

Sebaliknya, kata beliau, mereka harus insaf dan berendah diri kerana bebanan atas bahu Presiden PKR dan dan majoriti Ahli Parlimen yang menyokongnya lebih berat dari apa yang dibayangkan.

“Ini bukan mengenai politik kuasa, tetapi amanah dan taklif menguruskan negara di saat krisis,” katanya menerusi hantaran terbaharunya dalam Facebook beliau, hari ini.

Dr. Mujahid yang juga Ahli Parlimen Parit Buntar mengakui tarikh 13 Oktober ini adalah tanggal yang mendebarkan semua pihak.

Katanya, apabila Anwar akan mengadap Yang di-Pertuan Agong, di Istana Negara, secara logiknya semua boleh agak tujuan dan hasil pertemuan itu nanti.

Ini menurut beliau, berpandukan sidang akhbar Anwar selaku Pengerusi PH di sebuah hotel di ibu negara pada 22 September lalu.

“Pada sidang media khas itu, Anwar mendakwa dia ada majoriti yang kuat dan meyakinkan dari kalangan Ahli Parlimen yang menyokong beliau untuk membentuk kerajaan.

Baca selanjutnya https://malaysiagazette.com/2020/10/09/misi-anwar-13-okt-ini-kembalikan-semula-mandat-rakyat-dr-mujahid/

Malu! Sekali video Timbalan Menteri tertidur masuk berita Turki tu...

 Rakaman video yang menunjukkan Timbalan Menteri Kerja Raya, Datuk Eddin Syazlee Shith tertidur ketika di satu majlis konvokesyen baru-ba...