Isnin, 22 Februari 2021

UMNO perlu singkir pemimpin korup dan bermasalah, ganti yang lebih baik dan muda kataKadir

 KUALA LUMPUR – UMNO perlu menyingkirkan pemimpin-pemimpin yang korup dan bermasalah serta menggantikannya dengan individu yang lebih bersih, muda dan berwibawa.Dengan itu, harapan untuk UMNO pulih adalah lebih cerah sekaligus memudarkan prospek Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dan Perikatan Nasional (PN).

Tokoh wartawan, Datuk A. Kadir Jasin mendakwa banyak orang keluar UMNO dan berhenti menyokongnya bukan kerana parti itu.

Sebaliknya, beliau mendakwa, orang keluar dan berhenti menyokong UMNO kerana pemimpinnya yang korup, menipu dan menyeleweng.

Oleh itu, katanya, jika ‘perosak-perosak’ itu disingkirkan, ramai orang akan kembali menyokong UMNO.

‘”Nyahkan kleptokrat yang sudah didapati bersalah dan yang sedang dibicarakan kemudian pilih pemimpin yang bersih, banyak orang Melayu akan berjinak-jinak balik dengan UMNO.

“Orang benci pemimpin-pemimpin UMNO yang korup dan kotor,” katanya dalam hantaran di Facebook hari ini susulan Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO di Janda Baik, Pahang, Jumaat lalu.

Kadir berkata, sehingga UMNO benar-benar meninggalkan PN, beliau tidak percaya dengan spekulasi “keputusan” UMNO mengakhiri kerjasama tersebut sebaik sahaja darurat berakhir. – MalaysiaGazette

1 ulasan:

  1. Sudah sudahlah pak kadiak ooii
    Hang pii minum air ketum je lah ngan atok

    BalasPadam

Agong berkenan Parlimen bersidang semula, tapi kenapa Putrajaya senyap, soal Najib

  PETALING JAYA: Bekas perdana menteri Najib Razak menyuarakan kehairanan beliau apabila kerajaan kerana tidak memberi sebarang maklum balas...